O POVESTE DE PASTI

Sarbatoarea Invierii implica multe pregatiri, de aceea Iepurasul are nevoie de ajutoare si trimite o invitatie copilului si prietenilor sai, caruia i se adreseaza aceasta carte prin mesagerul sau, Soricelul Cel Vesel.
Aceastia, ajunsi la atelierul Iepurasului , care se afla in scorbura copacului din padure , sunt foarte incantati de ospitalitatea de care au parte. Pana se fierb ouale, creste aluatul cozonacului si pasca se coace frumos in cuptor, sunt serviti cu suc de morcovi - specialitatea casei.
In poienita inundata de soare incepe vopsitul si incondeiatul oualor. Toti sunt inarmati cu vopsele pastelate, pensule si buna dispozitie.
Copiii sunt curiosi sa afle semnificatia culorilor in care sunt vopsite ouale, iar Iepurasul explica:
-rosul este culoarea sangelui, dar mai inseamna dragostea si bucuria vietii
-galbenul simbolizeaza alte valori, lumina, recolta si ospitalitatea
-verdele: natura si speranta
-albastrul: cerul, apa, aerul, sanatatea si vitalitatea.
Cand toate au fost gata, copiii constata cat de bine este organizat totul, fiecare are responsabilitatea lui pe care si-o respecta si treaba merge ca pe roate.
Postasul Barza noteaza cursele berzelor care transporta cu mare precizie pachetele la destinatiile stabilite. Buburuzele si randunelele, incarca caleasca cu pachetelele care vor ajunge la copiii cuminti.
Tine-ti minte: asa cum natura isi innoieste straiul, asa si sufletul fiecaruia trebuie sa se innobileze cu bucurie si speranta. Sarbatoarea pascala se refera la acest nou inceput.